Zdrowo i smacznie u seniorów
Spotkanie było nie tylko okazją do zdobycia praktycznej wiedzy na temat zdrowego żywienia w wieku dojrzałym, ale również do integracji i wspólnego gotowania w radosnej atmosferze.
Skyrnik, czyli lekka, wysokobiałkowa wersja tradycyjnego sernika na bazie skyru, przypadł uczestniczkom do gustu zarówno ze względu na smak, jak i wartość odżywczą. Z kolei kaszotto, przygotowane z kaszy gryczanej z warzywami, okazało się pyszną alternatywą dla klasycznych dań obiadowych.
Dietetyczka omówiła również zasady komponowania zbilansowanych posiłków oraz podpowiedziała, jak w prosty sposób zadbać o swoje zdrowie poprzez codzienne wybory żywieniowe. Seniorki zadawały pytania, dzieliły się swoimi doświadczeniami i chętnie angażowały się w przygotowywanie potraw.
Na zakończenie każda uczestniczka otrzymała przepisy do wykorzystania w domu – z pewnością skyrnik i kaszotto jeszcze nie raz zagoszczą na ich stołach!
Liczba wyświetleń: 212
Powrót













